Test av Bodum Sereno kaffepress - Kaffepress.se

Vi har testat kaffepressen Sereno från Bodum:

Vårt betyg: PlusteckenPlusteckenPlusteckenPlustecken Härligt mycket kaffe !

Plus: +Ger mycket kaffe+ +Designad för att passa in+ +Säkerhetslock+

Minus: -Den är stor (vi berättar varför det är ett mindre problem)-

Kort om Sereno

Material: Stansat rostfritt stål, kanna i glas, handtag i svart plast
Färg: Metallic
Karaff: Genomskinligt glas
Storlekar: 8 koppar

Kaffepressen Sereno från Bodum

Vill du ha en kaffepress modell större är den här perfekt!

Tre skäl att gilla kaffepressen Sereno

  1. Designad för att ge dig mycket kaffe. Ja Sereno är stor, den gjord för att brygga upp till en liter kaffe åt gången (men du kan såklart brygga så lite du vill, använd bara mindre mängd vatten). Men storleken känns helt naturlig, perfekt! Den är rejäl, massiv, mäktig och designen är gjord för att kunna både brygga en hel liter kaffe åt gången och stå framme.

  2. Filter av toppenkvalité. Här har Bodum använt flera lager metallnät som i våra test bara släpper igenom rent svart kaffe utan någon sump.

  3. Knoppen som används för att pressa ner filtret är platt. Och mycket mer bekväm för handen än de små rundade som många andra kaffepressar använder. På en stor kanna har vi märkt att det är extra viktigt, eftersom det krävs mer kraft att pressa ner filtret hela vägen genom 1 liter nybryggt kaffe.

En smart ordlek från Bodum?

På Italienska har Sereno har många betydelser (vi erkänner, vi googlade), men oftast översätts det som ”lugnt” eller ”tyst”. Sereno kan också betyda ”klar”.

Kaffe ger oss klarhet (sereno) men Bodum har också designat Sereno så att den trots att den rymmer 1 liter kaffe känns harmonisk i köket eller på vardagsrumsbordet.

Vi gillar att kannans design känns gjort för att bära sin storlek på ett snyggt och kraftfullt sätt. Den har snyggt utstansade hål i metallhöljet som får oss att känna att pressen är luftig och öppen. Det blir liksom inbjudande att se så mycket kaffe sakta bryggas och veta att snart får vi servera stora rykande koppar.

Betyg: fyra av fem kaffebönor!

Hur blir kaffet:

Jättegott! Alla goda aromer släpps igenom av filtret (som samtidigt stänger ute sumpen). En kanna i glas gör att kaffet inte tar någon smak av annat än de malda bönorna. Vi gillar den här enorma kannan enormt mycket, och använder den när vi har gäster.

Behöver jag en termos?

Om du vill brygga en hel kanna och sen avnjuta ditt kaffe under arbetsdagen eller en söndag i sängen är en termos något som kommer göra din dag bättre.

En press gör enormt bra kaffe och kannor av bra kvalité håller värmen länge, men inte en hel dag. En termos däremot håller kaffet varmt länge. Så vårt tips är kombinera dem.

En bra kanna för gott kaffe, och en termos för varmt kaffe under dagen.