Test av Bodum Crema kaffepress - Kaffepress.se

Vi har testat kaffepressen Crema från Bodum:

Vårt betyg: PlusteckenPlusteckenPlustecken Bra pris !

Plus: +Billig men ändå bra kvalité på filter och kanna+ +Gjord från återvunnen plast+ +Bra för den nyfikna+

Minus: -Inte den snyggaste kaffepressen-

Kort om Crema

Material: Glaskanna, filter i metall, hållare i svart plast
Färg: Svart
Karaff: Genomskinligt glas.
Storlekar: 3, 4, 8 koppar

Kaffepressen Crema från Bodum

Enkel kaffepress känd från Starbucks:

För dig som gillar gott kaffe till ett bra pris. I USA har Crema blivit känd för att den säljs på Starbucks.

Kaffepressen Crema är gjord från återvunnen plast, men kannan är i glas och filtret i metall. Vi gillar att den är miljövänlig.

Designen gör att den väger lite och är lätt att ta med.

För vem?

Om du tycker smaken på kaffet är viktigare än designen så får du en kaffepress med bra kvalitéts-delar från Bodum. Priset är rimligt tycker vi. Men kanske passar den bäst på kontoret eller om du inte behöver skryta med en dyr press.

Den är också perfekt för nybörjaren som vill testa en kaffepress utan att betala extra för en pressokanna i någon dyr metall.

Betyg: tre av fem kaffebönor!

Var köper jag den?

Vi handlar ofta på RoyalDesign men den finns hos flera butiker: Visa mig alla butiker

Frågor och svar

Hur den håller värmen

Själva kannan är gjord av värmeresistent Borosilicate glas som är standard på Bodums kannor.

Men även om plasten skyddar dina händer från det varma kaffet så håller den inte värmen lika bra som kannor i metall.

När vi använt den här kaffepressen har vi fyllt upp kopparna med allt kaffe och druckit direkt och bryggt nytt för påtår. Det tar mindre än fyra minuter att servera nytt kaffe så vi tycker inte det är ett problem.

Vilken storlek ska jag välja?

Om det är din första press så köp en 3-koppars modell. Annars kan du välja mellan 3, 4 och 8 koppar. Tänk på att det går så snabbt att göra nytt kaffe så du behöver ingen jättekanna.

Slutsats:

Klart godkänd, speciellt för nybörjaren eller den som bryr sig mer om gott kaffe än designen på pressen.