Test av Bialetti Bold kaffepress - Kaffepress.se

Vi har testat kaffepressen Bold från Bialetti:

Vårt betyg: PlusteckenPlusteckenPlusteckenPlusteckenPlustecken Bäst i test !

Plus: +Värd varenda krona+ +En av de snyggaste kaffepressarna vi sett+ +Otroligt bekvämt handtag+

Minus: -Inga minus, den här kannan är av toppkvalité-

Kort om Bold

Material: Rostfritt stål, glaskanna, handtag i svart plast
Färg: Silver
Karaff: Genomskinligt glas.
Storlekar: 3, 8, 12 koppar

Kaffepressen Bold från Bialetti

Vad utmärker kaffepressen Bialetti Bold:

Bialettis press är skapad av någon som verkligen älskar kaffe. Här har inga resurser sparats på materialen. Kannan är i genomskinligt glas och hållaren i rostfritt stål med ton av silver.

Den har en modern stilren look som passar i det nyrenoverade köket, eller för dig som vill bryta av ett äldre kök med en kaffepress som hämtat inspiration från 60-talets Piaggio Vespa och rent Tyskt stål.

3 detaljer som lyfter:

  1. Stället i stål omsluter botten av kannan och gör att den håller värmen bättre än många andra kaffepressar.

  2. Vi gillar också den platta knoppen du använder för att pressa ner filtret. Den känns bekvämare för handen än den klotformade designen hos många andra kaffepressar.

  3. Handtaget är snyggt designad och följer dina fingrar. Ett bra handtag är viktigare än många tänker på. När du håller i kokhet kaffe ska pressokannan vila stadigt i handen. Bialetti har tänkt noga på den detaljen. Och det är ingen risk att den glider dig ur händerna.

Betyg: Fem av fem kaffebönor!

Italiensk kvalité

Företaget Bialetti kommer från kaffekonnässörernas hemland Italien. Och det märks. De är mest kända för att ha skapat den älskade Mokabryggaren, en kaffebryggare i metall som ställs direkt på spisen (men tyvärr kräver för mycket tid och pyssel för oss). Så nu är vi jätteglada av att få njuta av Bialettikvalité på en kaffepress!

Välj rätt storlek

”3 koppar” är den vi rekommenderar. Det går så fort ett brygga en till kanna om du har gäster. Och du kan alltid brygga mindre kaffe genom att koka mindre mängd vatten.

Frågor och svar:

Är den hållbar?

Den här modellen är svår att ha sönder. Kannan är gjord av ett mycket hållbart borosilicate glas som skyddas av en hållare i rostfritt stål. Den känns väldigt gedigen och stabil. Glaset är gjort för att klara väldigt höga temperaturer. Räkna med att den håller i många år.

Hur rengör jag kaffepressen

Kannan går att köra i diskmaskinen. Men den är otroligt lätt att diska för hand. Det tar mindre än 30 sekunder att få den perfekt ren.